banner Ground Fault Systems

Voor vragen : info(at)groundfaultsystems.com

Aardlekschakelaars

Deze digitale aardlekschakelaars gebruiken een interne stroomsensor met 500:1 ratio, of een externe stroomsensor met 500:1, 1000:1, 2000:1 of 10.000:1 ratio om de stroom naar aarde in elektrische installaties te meten. Deze gemeten waarde wordt vergeleken met twee instelpunten:

  1. Het aardfout-instelpunt dat door middel van de dipswitches te veranderen is.
  2. Het Trip Inhibit instelpunt (het tijdelijk tegenhouden van de trip) is afhankelijk van welke sensor gebruikt wordt, intern of extern, en de aardfout instelling.

Wanneer de stroom de ingestelde aardfout-waarde overschrijdt maar niet de ingestelde Trip Inhibit waarde, zal de unit een aardfout aangeven, in een 'trip' gaan en het interne relais schakelen. Als Trip Inhibit niet is ingesteld zal de unit, in het geval van een volledige kortsluiting naar aarde, waar de stroom de Trip Inhibit waarde overschrijdt, zonder extra vertraging in trip gaan, zijn interne relais schakelen en aangeven dat het om een kortsluiting gaat. In dit geval gaan we er vanuit dat de breaker of de contactor deze stromen zonder schade kan afschakelen.


Contactors zijn normaal niet bedoeld om hoge aardfout-stromen af te schakelen. De Trip Inhibit functie is handig als de aardlekschakelaar wordt gebruikt met een contactor of een motorstarter in een geaarde installatie. In deze toepassing is er geen limiet aan de aardfout-stroom bij een kortsluiting naar aarde. Onder deze omstandigheden moeten de zekeringen of de kortsluit-schakelaar de fout afschakelen. Indien de aardfout het Trip Inhibit niveau overschrijdt, dan zal de trip worden uitgesteld, totdat de aardfout-stroom onder het Trip Inhibit niveau zakt. Wanneer de stroom niet binnen 1,2 s wordt afgeschakeld, dan schakelt de unit, als laatste redmiddel, zelf af en laat de reden van de trip zien door middel van de rode LED.


Naar aanleiding van IEC standaard 60947-4-1 is het nu mogelijk een 'type-2 coordinated' installatie te ontwerpen:

  • Alleen licht plakken van de contacten is toegestaan, zodat de contacten makkelijk kunnen worden gescheiden.
  • Na de 'type-2 coordinated' testen moet de installatie weer naar behoren functioneren.

Het is aanbevolen om de motorschakelaar te inspecteren na een Trip Inhibit afschakeling, omdat mogelijk stromen buiten de specificaties zijn afgeschakeld. Zelfs wanneer de stromen binnen de specificaties vallen, kan er sprake zijn van licht plakkende contacten. De reden en de locatie van de trip zijn nu bekend zodat, na een snelle inspectie van de schakelaar, de spanning op de rest van de installatie weer kan worden ingeschakeld. Deze units zijn Klasse A zoals gedefinieerd in de IEC 60755 standaard en zijn daarom geschikt voor sinus-vormige AC en pulserende DC stromen.

DGF7-3

Aardlekschakelaar: DGF7-3 en display

 

Voor prijzen en levertijden neem contact op.

Kenmerken

DGF7-3-omschrijving

DGF100

Aardlekschakelaar: DGF100 en display

 

Voor prijzen en levertijden neem contact op.

Kenmerken

DGF100-omschrijving

GFU20

Ground Fault protection unit: GFU20

Voor prijzen en levertijden neem contact op.

Kenmerken

GFU20-description

Externe stroom sensoren

Ronde externe sensoren

Round Residual Current Sensors

Vierkante externe sensoren

Square Residual Current Sensors

Copyright: Ground Fault Systems BV
Enschede

The Netherlands 2023

KvK: 55400914

Social Media